Lindströms lommiga trädgård

Grönt är skönt!

En hjälpreda i trädgården

Här kommer ett tips för alla jordsäckar du kommer att införskaffa i sommar: skaffa dig bra klämmor! Precis som att man vill ha en påsklämma på brödpåsen så vill man ju också kunna försluta jordsäcken, och då finns det en sida som heter klämmor.se som säljer alla möjliga slags klämmor där man hittar just säckklämmor. Det är alltså klämmor som är perfekta att försluta säckar med eftersom de är stora och tåliga. Och dessutom finns det en finurlig liten sak som heter skopklämma som är som en klämma och en skopa i ett, och det är väldigt smart. Då har du alltid en skopa till hands när du ska ösa upp jord, för den sitter på säcken som dessutom försluts på ett bra sätt.

Det egna arbetet
Sådana där små fiffiga hjälpredor gillar jag verkligen. Jag tycker om sådant som förenklar. Däremot är jag inte så förtjust i sådant som förenklar så pass mycket att man inte för göra själva arbetet själv. Men det är förstås upp till var och en hur enkelt man vill göra det för sig och vilka förutsättningar man har. Men när det gäller mina egna preferenser så vill jag alltså göra saker från grunden och jag vill göra det själv. Jag gör till exempel jord själv i kompost, men jag köper också en del då jag aldrig kommer upp i de mängderna med egen jord.

Trädgården vaknar
Just nu är jag i full gång med att förbereda trädgården för våren, som ju inte riktigt har anlänt än. Planeringen är klar sedan länge, men det är mycket som ska göras nu. Växter väcks ur sin vinterdvala, nya sätts inne för att få ett försprång till sommaren, och det ena och det andra ska ordnas och fixas. Jag älskar den här fasen när man har allt det roliga framför sig!

Nästa Inlägg

© 2019 Lindströms lommiga trädgård