VPN-tjänst

När du använder en VPN-tjänst består ett virtuellt nätverk av två enheter – en server och en användares dator (smartphone eller en annan enhet). För varje användare skapas ett separat oberoende nätverk.

Åtkomst till det här nätverket är endast möjlig om autentiseringen lyckas. Certifikatautentisering tillämpas ofta. De ges av en leverantör tillsammans med konfigurationsfiler eller laddas ner automatiskt av en bästa vpn-tjänster för att surfa anonymt och komma åt svt play utomlands.

Innan din trafik går genom tunneln krypteras den med en speciell förkonfigurerad algoritm. Sedan gå ut ur enheten, går den krypterade trafiken via tunneln till en VPN-server.

Servern kontaktar den begärda Internet-resursen, trafiken dekrypteras och når resursen på ett okrypterat sätt.

Bästa VPN-tjänsterna för 2022 (granska och testade)

På samma sätt som den går bakåt: trafiken från webbplatsen är okrypterad, då blir den krypterad och överförs via tunneln till dig där den dekrypteras.

Processen tar omedelbart, och i de flesta fall kommer du inte att märka någon förlust av internethastighet (naturligtvis, om du använder en bra snabb NordVPN).

Du är till exempel i den offentliga Wi-Fi-zonen och använder VPNS. Således skapar du en VPN-tunnel mellan dig och en VPN-server.

Låt oss säga att en brottsling kommer att avlyssna dina inloggningar och lösenord med hjälp av sårbarheten hos offentliga Wi-Fi. Han får tillgång till din trafik, men det händer på den krypterade delen av anslutningen, det är därför ingenting kan göras av brottslingen. Trafiken är krypterad på ett tillförlitligt sätt och är värdelös för brottslingen.