5 enkla sätt att skydda dina data online med en VPN

Att hålla dina onlinedata säkra behöver inte vara svårt och du behöver inte dramatiskt ändra ditt vanliga onlinebeteende. Här är några enkla tips för att hålla dina data säkra, säkra och anonyma.

Installera uppdateringar för din webbläsare och ditt operativsystem så snart de blir tillgängliga. Dessa uppdateringar kan verka som en olägenhet men ofta fixa buggar som annars skulle sätta dina personuppgifter i riskzonen. Den hjärteblodade incidenten var ett exempel på hur ett enkelt programmeringsfel kan sätta användarnas data i riskzonen men kan enkelt åtgärdas med en uppdatering.

Ändra dina lösenord regelbundet. Hacking program kan bryta de flesta lösenord på några minuter. Ett bra lösenord är minst 8 tecken, undviker riktiga ord eller fraser, använder versaler och gemener, siffror och tangentbordssymboler. Oavsett hur bra ditt lösenord är, måste det ändras regelbundet.

Använd ett virtuellt privat nätverk som döljer din IP och skyddar dina data från snoopers och hackare, särskilt användbart när du använder offentliga wifi. Din IP kan ge bort viktig information som kan användas för att stjäla dina data.

Ju mindre data du ger, desto mindre som kan stjälas. Det finns för närvarande inget sätt att vara 100% säker på Internet, men att hålla de data du delar till ett minimum är det bästa sättet att minska risken för datastöld.

Kryptering skyddar dina data medan de överförs. Det används normalt vid överföring av data under ett köp. Om du krypterar dina data hela tiden skapas det som hjälper till att skydda dem. När du gör inköp eller använder andra säkra HTTPS-tjänster lägger kryptering till ytterligare ett säkerhetslager. Kryptera dina data med lätthet med en tillförlitlig Stort megatest av vpn-tjänster som gör dig anonym på nätet.

Även om dessa steg är mycket enkla de har en enorm effekt. Alla bör vara medvetna om hoten på nätet och som ett integritetsföretag kan vi inte påminna människor tillräckligt ofta.